Wijkfunctionaris GGZ

Sinds 1 oktober 2019 heeft Zoeterwoude een wijkfunctionaris geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Hij wordt in de gemeente ingezet om te zorgen dat een persoon met verward gedrag snel de benodigde zorg krijgt. Het is dus een preventieve functie. Hiermee voorkomt de functionaris overlast en vermindert de problemen van de betreffende persoon.

Voorkomen van overlast doen we samen

Alleen samen kunnen we overlast verminderen en voorkomen. √Čn we helpen hiermee een medemens die hulp nodig heeft. U kunt als inwoner hieraan bijdragen door zorgelijke situaties aan ons te melden.

De Wijkfunctionaris werkt vanuit het gemeentehuis

Hij zal zoveel mogelijk in de wijk aanwezig zijn, net als een wijk agent. U kunt ook zelf een afspraak met de Wijkfunctionaris maken als u zorgen heeft over iemand die u kent. Dit kan per e-mail aan zorgloket@zoeterwoude.nl of telefonisch via 071 580 6300. Als u belt kunt u vragen naar het zorgloket.

Jan van der Linde is de wijkfunctionaris GGZ

Hij is werkzaam bij GGZ Rivierduinen als casemanager en heeft jarenlang ervaring in de GGZ. Zo werkt hij aan de behandeling, ondersteuning en omgang van en met mensen met verward gedrag, mensen die overlast in hun omgeving veroorzaken of mensen met psychische problemen. Hij wil zijn kennis en kunde graag met Zoeterwoude delen.